Τηλεφωνικές Παραγγελίες +30 2310 281456  |  32 χρόνια κοντά σας  |    Email: info@optics.gr
media
0 Comments
15/02/2018 13:15Πιθανόν να γνωρίζετε για τις επιπτώσεις της UV ακτινοβολίας στα μάτια σας, αλλά τι ακριβώς ξέρετε για το μπλε φως;


Το μπλε φως μας επηρεάζει καθημερινά καθώς βρίσκεται παντού στη φύση αλλά και στο LED φωτισμό, τις οθόνες και τα smartphones. Ο συνδυασμός διάφορων παραγόντων με την όλο και συχνότερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών (Η/Υ, smartphones, tablets κτλ.) μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες όπως η εκφύλιση ωχράς κηλίδας αλλά και σε πρόωρη γήρανση των ματιών και του δέρματος γύρω τους. Το 73% των ανθρώπων δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του μπλε φωτός ενώ το 86% από αυτούς, δείχνουν άμεσο ενδιαφέρον για τις μεθόδους πρόληψης μετά από την ενημέρωση από τον οπτικό τους.


Τί είναι όμως το μπλε φως;


Το μπλε φως είναι μέρος του ορατού φάσματο του φωτός το οποίο συνορρεύει με την αόρατη υπεριώδη ακτινοβολία. Το πιο κοντινό κομμάτι του μπλε φωτός στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι το μπλε-μωβ φως ενώ το πιο μακρινό το μπλε-γαλάζιο. Δεν είναι όμως και οι δυο διαβαθμίσεις (συχνότητες) το ίδιο ωφέλιμες για τον άνθρωπο.


Το μπλε-μωβ φως είναι έντονα διαπεραστικό και είναι επικίνδυνο για την υγεία των ματιών. Μπορεί να βλάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα μόνιμες βλάβες στο οπτικό σύστημα όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια από τις πιο ανερχόμενες ασθένειες στο δυτικό κόσμο.


Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί με τη χρήση ειδικών φίλτρων στην οθόνη ή γυαλιά που έχουν σχεδιαστεί για να μπλοκάρουν το μπλε φως.


Στα ΟΠΤΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ο  ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ζωγράφος Παντελής (πτυχιούχος οπτικός AL.FLEMING-PERUGIA ITALY) & το εξειδικευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να σας προτείνει λύση σε οποιαδήποτε πρόβλημα όρασης, επιλέγοντας γυαλιά ηλίου & γυαλιά οράσεως επώνυμων συλλογών,στις καλύτερες τιμές της αγοράς!


media
0 Comments
12/02/2018 9:32
Είναι γνωστές οι επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας στα μάτια μας! Η προστασία τους επιτυγχάνεται μόνο με τη χρήση γυαλιών ηλίου UV PROTECTION. Το μήκος κύματος, το οποίο είναι βλαπτικό για την υγεία των ματιών μας, βρίσκεται περί τα 400 nm, γι’ αυτό και τα γυαλιά που επιλέγονται, θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη ‘UV 400 protection’.


Διατίθεται μεγάλη ποικιλία σε τύπους φακών ηλίου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου.

Έτσι, οι φακοί διαβαθμισμένης σκουρότητας (degrade lenses) είναι ιδανικοί για καθημερινή οδήγηση, διαθέτοντας μία ικανοποιητική σκουρότητα στο πάνω τμήμα τους, ενώ, στα κατώτερα σημεία, όντας ανοικτόχρωμοι, διευκολύνουν την όραση μέσα στο χώρο του αυτοκινήτου.


Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση καθρέπτη (mirror lenses) αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας αλλά, ταυτόχρονα, μειώνουν και την φωτεινότητα. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους, π.χ. αν οδηγώντας, περνάμε από τούνελ, κόβουν μεγάλο μέρος από την αναγκαία ορατότητα! Είναι όμως ενδεδειγμένοι για sports σε έντονη ηλιοφάνεια και σε επιφάνειες μεγάλης αντανάκλασης, π.χ.

στα χιόνια.


Οι πολωτικοί φακοί (polarized lenses) είναι οι καταλληλότεροι για περιορισμό του θάμβους, κυρίως τις απογευματινές ώρες, γι΄αυτό και επιλέγονται, τόσο από όσους ασχολούνται με τα sports (χιόνι, θάλασσα), όσο και από τους οδηγούς (αντανακλάσεις στην άσφαλτο, το απομεσήμερο).


Οι φωτοχρωμικοί φακοί (photochromic lenses) , λόγω της ικανότητάς τους να αυξομοιώνουν το βαθμό σκουρότητάς τους, ανάλογα με την ένταση του ηλιακού φωτός, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τους χρήστες διορθωτικών γυαλιών οράσεως (μυωπία, κλπ.), όπου με ένα και μόνο ζεύγος γυαλιών, καλύπτουν τόσο τις οπτικές τους ανάγκες, όσο και της προστασίας τους από την ηλιακή ακτινοβολία.


Πολλές φορές, κατά την ώρα της επιλογής ενός ζεύγους γυαλιών ηλίου, διατυπώνεται η ερώτηση ‘και ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα φακών;’.


Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, υπάρχουν χρώματα που θα προτιμηθούν έναντι άλλων. Γενικά όμως, το χρώμα των φακών είναι θέμα προσωπικής προτίμησης και καθόλου δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα προστασίας του φακού. Το ψυχρό γκρι, είναι εκείνο που αλλοιώνει λιγότερο τα χρώματα του περιβάλλοντος.


Το καφέ, προσδίδει μία φωτεινότητα. Το κίτρινο, αυξάνει την αντίθεση των χρωμάτων (νυχτερινή οδήγηση, κυνήγι). Εκτός από τα παραπάνω, θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν και το υλικό του φακού. Τα παιδιά, καθώς και όσοι καταπονούν τα γυαλιά τους, θα προτιμήσουν οργανικούς φακούς ή polycarbonate, που έχουν μεγάλη αντοχή στις θραύσεις.


Ιδιαίτερη μνεία, οφείλουμε προς τις νεαρότερες ηλικίες και τα παιδιά, που πολλές φορές θεωρούν τα γυαλιά ηλίου μόνον προϊόν μόδας, παραμερίζοντας τη βασική ιδιότητα, εκείνη της προστασίας των ματιών τους.


Η απορροφητικότητα, δεν είναι αποτέλεσμα της σκουρότητας, αλλά μόνον του υλικού κατασκευής του φακού ηλίου.Συνεπώς, ένα ζευγάρι ηλίου μέσης σκουρότητας (50%) θα γίνει καλύτερα αποδεκτό από τα νεαρά άτομα και, κυρίως, από τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Στα ΟΠΤΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ο  ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Ζωγράφος Παντελής (πτυχιούχος οπτικός AL.FLEMING-PERUGIA ITALY) & το εξειδικευμένο προσωπικό είναι έτοιμο να σας προτείνει λύση σε οποιαδήποτε πρόβλημα όρασης, επιλέγοντας γυαλιά ηλίου & γυαλιά οράσεως επώνυμων συλλογών,στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Στο κατάστημα ΟΠΤΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΣ με 32 χρόνια εμπειρία μπορούμε να σας εγγυηθούμε για την ποιότητα των γυαλιών και να αναλάβουμε το after sale service.


Categories
Popular Tags